HIZLI VE GÜVENLİ ALIŞVERİŞ! ÜCRETSİZ KARGO İMKANI! TÜRKİYE'NİN KADIN GİYİM BUTİĞİ!

Vücut Tipine Göre Kıyafet Seçimleri

2022-06-19

Kadın ve erkek modasını belirleyen kıyafetler genellikle birbirinden farklı vücut tiplerine göre üretilmektedir. Boy ve kilo farklılıkları göz önüne alındığı vücut tipine göre kıyafet seçimi yapmak isteyen her insan gibi güzel görünmek öncelikli kriter haline geliyor. Modanın trendlerinin belirlendiği defilelerdeki pek çok manken size istediğiniz görünümden uzaklaştığınız sinyallerini verebiliyor. Bu durumda şık görünmek için yapmanız gereken en önemli adım yediklerinizin önüne geçemediğiniz anlarda gardırobunuza çekidüzen vermek olacaktır.

Bel ve Basen Bölgesine Dikkat Edin

Günümüz kadınlarının en çok şikayetçi olduğu konulardan biri bel ve basen bölgelerindeki fazlalıklar. Vücut ağırlığı zayıf olan kadınlarda dahi görülebilen bu durumla başa çıkmak adına kıyafetlerinizde üzerinize yapışan tasarımlar yerine fazlalıklarınızı gizleyebilecek modellere yer verebilirsiniz. Basık modeller, açık renkli tonlar, üzeri desenli ve gözü yoran modeller yerine daha sade ve rahat bir tarz yakalayabileceğiniz gibi tarzınıza da farklı bir yön verebilirsiniz.

Vücudunuzda Kapatmak İstediğiniz Bölgeleri Düşünün

Bu durum erkek modasında da pek farklı sayılmaz. Erkeklerde oluşan göbek problemi slim-fit modasına gölge düşürürken her yıl spor salonlarında harcanan vakti de arttırıyor. Spor yapmak sağlığınız için atacağınız en önemli adımlardan bir tanesi. Ancak vücut tipine göre kıyafet seçimi yapmak istiyorsanız siz de tercih edeceğiniz ürünlerde öncelikli olarak vücudunuzda rahatsız olduğunuz bölgeleri kapatmaya özen göstermelisiniz. Bu bağlamda bedeninizi daraltıp şişman gösteren tasarımlar yerine koyu tonlara ve kış modasının vazgeçilmez bir trendi olan sweatlere gardırobunuzda yer ayırabilirsiniz.

Doğru Kadın Butiğinden Alışveriş Yapın

Kadınlar ve erkekler için kıyafet seçiminde gidilecek yer de büyük önem taşıyor. Özellikle kilo şikayeti bulunan ve abiye seçimi yapan kadınların abartılı bir görünüm yerine daha sade tasarımları tercih etmesi gerekmekte. Kilonun aşırısı kadar azlığı da bir sağlık problemi. Bu problemle karşı karşıya kalan bayanların tarzında farklı detaylara yer vermesi gerekiyor.

Vatkalı ceketler, vücutu olduğundan daha toplu göstermek adına yapılan hatalardan biri olarak bilinmekte. Bunun yerine hem şık hem de modern tasarımlardan maskülen bir hava yaratan fakat feminenliği de beraberinde getiren ürünlere öncelik tanıyabilirsiniz.

Gardırobunuzda yapacağınız ufak değişikler tarzınız için yepyeni bir şıklığın sinyallerini verecektir.